Vachtverzorging

Wat houdt trimmen in?

Uiteraard is het afhankelijk van de vacht welke behandeling uw hond nodig heeft. Scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, ontwollen, kammen en wassen.

De meeste terriërrassen, bouviers, schnauzers en overige ruwharige honden worden geplukt. Hierbij wordt de bovenste dode haarlaag met de hand of met behulp van een trimmes verwijderd, hierdoor krijgt de nieuwe vacht alle ruimte om zich te ontwikkelen. Als u dit niet zou laten doen, kan uw hond huidproblemen krijgen, jeukklachten, waardoor hij/zij zichzelf stukbijt.

Retrievers, Setters, Spaniëls, worden uitgeplukt waar mogelijk en met een uitdunschaar uitgedund en in model gebracht.

De kroesharige rassen, zoals o.a. Poedels worden geschoren en/of geknipt in elk gewenst model.

Maltezers, Shih Tzu’s en Yorkshire Terriërs hebben lange doorgroeiende haren, vaak wordt dit kort geknipt uit praktische overweging. De eigenaar geeft aan welk model gewenst is.

Echter ook ’s winters kan uw hond getrimd worden, misschien iets langer laten dan in de zomer, maar het verhaaltje dat het te koud voor de hond is, is onzin. Het is namelijk veel kouder als de vacht nat wordt en daardoor de hond langer nat blijft met een dikke en/ of lange vacht.

Uiteraard worden bij een trimbeurt ook de nagels geknipt, oren schoongemaakt, kortom uw hond wordt geheel gecontroleerd, afwijkingen worden dan ook uiteraard aan u mede gedeeld.

Wij zijn al gauw een paar uur met uw hond bezig, waardoor uw hond moe kan zijn na een trimbeurt.

Hoe vaak moet uw hond naar de trimsalon?

4 tot 8 maal per jaar.

2 tot 4 maal per jaar.

4 tot 6 maal per jaar.

Praktische informatie voor het bezoek